Uncategorized

Sådan behandler du svangsenebetændelse / hælspore

Injurymap's app can help you treat your pain

Hvad er svangsenebetændelse / hælspore?

Meget ofte bruges hælspore som et andet navn for svangsenebetændelse. Denne ’spore’ henviser til en lille knogleudstrækning fra hælen, som kan ses hos visse patienter på røntgenfotografier.

Der er dog ingen sammenhæng mellem denne knogleudstrækning og patienters smerter. Knogleudstrækningen findes nemlig hos mange mennesker, uden at det resulterer i fod- eller hælsmerter. Smerterne stammer derimod fra en inflammation i svangsenen, og derfor er svangsenebetændelse et mere dækkende navn for lidelsen.

Svangsenebetændelse er den hyppigste årsag til smerter under hælen. Svangsenen er et stort senespejl under foden, som udspringer i hælen og løber hele vejen ud til alle tæerne. Den fungerer som en fjeder, når man lander på foden, og er derfor en vigtig del af kroppens evne til at absorbere stød.

Da svangsenen fæstner ude på tæerne, bruges den også meget i afsættet. Bagoverbøjning af tæerne medfører at svangsenen strammer op og løfter hele fodbuen op på plads. Herved bliver foden stiv, så afsættet foregår med en stabil fod.

No Pills. Just Exercise
Play Video

Treat your pain with Injurymap

Download the app to get a customized program that addresses your specific pain with exercises.

Popular articles

Uncategorized

Hip Flexor Stretching

Uncategorized

A Guide to Better Sleep: How to rest well when you’re in pain

Uncategorized

The Best Stretches for Shoulder Pain